Hoe Gizella en Robin werk vonden

Gizella

Begin 2018 startte Gizella vanuit een traject van het UWV bij FAIR coffins. Gizella heeft een turbulent leven achter de rug. Ze is met haar gezin gevlucht uit Eritrea vanwege het oorlogsgeweld. Nadat ze met haar gezin op diverse tijdelijke opvanglocaties heeft gewoond is in Nijmegen geland. Ze wil met haar gezin graag een leven opbouwen in Nijmegen, maar ze heeft moeite aan werk te komen.

Na een eerste kennismaking met het diverse team van FAIR coffins en begeleidster Marijke is Gizella gestart bij FAIR coffins. In 6 maanden tijd leert ze zelfstandig uitvaartkist interieurs te maken en maakt ze ook kennis met onze taal, de collega’s en gebruiken. Begeleidster Marijke ziet haar talenten en mogelijkheden en Gizella is nu superblij, want we hebben haar naar vast werk bij een lokale schoonmaak coöperatie mogen begeleiden. Werk wat ze heel graag doet en wat vastigheid geeft voor haar gezin voor de toekomst

 
 

Robin

Robin startte voor de zomer 2018 bij FAIR coffins. Robin is een jonge kerel die bij FAIR coffins komt werken vanuit de jeugddetentie. Hij woont samen met een aantal andere jongeren in een begeleid wonen huis om jonge mensen vanuit detentie weer te laten integreren in de maatschappij. Robin heeft een zware tijd in detentie achter de rug en wil graag de kans om een normaal leven op te bouwen.

Robin komt iedere dag met de fiets samen met een andere collega vanuit het begeleid wonen naar de werkplaats van FAIR coffins. Het is voor hem enorm wennen om een normaal dagritme te hebben. De fiets is vaak kapot op de maandagochtend en Robin is stil en zoekt weinig contact met de collega’s op de werkvloer.

Na enkele weken blijkt de fiets uitstekend te werken en is Robin zelfs vaak wat te vroeg op het werk. Ook blijkt hij een enorme dosis humor te hebben en we horen de collega’s regelmatig lachen om zijn grapjes.

Robin krijgt de smaak te pakken en na een periode van 4 maanden vinden we samen met hem een leuke baan in de verpakkingsindustrie die goed aansluit op zijn wensen en talenten. Robins droom om zijn moeder trots te laten zijn en een gezin op te bouwen is weer een stapje dichterbij.

(wegens privacy redenen zijn de namen van Gizella en Robin gefingeerd)

IMG 20180104 WA0003 1