Persoonlijke uitvaartkisten

Zelf je grafkist ontwerpen

Een uitvaart is een aangrijpende en emotionele aangelegenheid. Een bewuste keuze van een uitvaartkist is hierbij belangrijk. Bij een laatste afscheid hoort een bijzondere en unieke uitvaartkist.

Steeds vaker kiezen mensen voor een meer persoonlijke en eigentijdse manier van begraven of cremeren. De uitvaartkist speelt een belangrijke rol in de rouwverwerking en de herinnering aan dit laatste moment.

Er zijn vele mogelijkheden om de uitvaartkist volledig naar wens samen te stellen of om je eigen doodskist te pimpen. Zo wordt elke kist uniek, persoonlijk en bijzonder. Passend bij het leven van de overledene en passend bij het betreffende afscheid.

Klik hier om onze webshop te bekijken 

Inspiratie voor een persoonlijke grafkist

Hieronder lichten we een aantal mogelijkheden toe ter inspiratie.

Je kunt een kist beplakken met eigen fotomateriaal. Of je kunt een of meerdere foto’s laten bedrukken op de kist. Klik hier voor de mogelijkheid.

Een stof met mooie patronen en kleuren geeft weer een hele ander aanblik van een kist. Het is mogelijk een kist zelf te beplakken of te laten bekleden met de stof die je mooi vindt. Deze kisten voelen zacht aan, en dat geeft de kist een vriendelijke uitstraling.

Het sluiten van de kist is voor nabestaanden een speciale gebeurtenis. Het is het laatste moment dat zij de overledene nog zien. Juist dit kleine detail kunnen een grote indruk achterlaten. Soms is er de keuze in sluitpennen, bijvoorbeeld met een ster of een hartje erop, houten vlinders of sluitpennen van stof.

Zelf een kist maken is ook een mogelijkheid. Hier zie je een filmpje waarin meubelmaker Hans Denijs stap voor stap laat zien hoe je zelf een kist kunt maken. Je kunt zelf kiezen welk soort plaatmateriaal je kiest. Maar het moet uiteraard stevig genoeg zijn om een lichaam te dragen. De kist en de bekleding moeten brandbaar zijn en zoveel mogelijk milieuvriendelijk. Is de kist langer dan 210 cm of breder dan 55 cm breed, informeer dan vooraf bij het crematorium of de begraafplaats voor de richtlijnen van een kist.

Tip: Het is mogelijk om bij ons een setje handvaten en/of binnenbekleding, een dekje en een kussentje van jute of katoen los te bestellen. Informeer naar de mogelijkheden. 

Doodskist beschilderen

Een uitvaartkist kun je heel persoonlijk maken door deze te (laten) beschilderen. Er zijn verschillende bedrijven die in opdracht een uitvaartkist schilderen met de gewenste afbeelding en/of teksten.

Maar zelf een uitvaartkist beschilderen wordt ook steeds meer gedaan. Samen met familie kun je de doodskist versieren. Dit kan tevens helpen bij een stukje rouwverwerking.

Het kan onderdeel zijn van een afscheidsritueel. Waarbij diegene die op rouwbezoek komen, een tekening of persoonlijke boodschap achterlaten op de kist.

Kinderen worden steeds meer betrokken bij een uitvaart. Op hen maakt afscheid nemen van een dierbare vaak een grote indruk. Door de kist of de deksel door hen te laten beschilderen, kunnen zij uiting geven aan hun verdriet. En nemen zij, doormiddel van het maken van een tekening, tekst of handafdruk, afscheid van de overledene en geven zij nog iets mee.

Voordat je begint met het versieren van de doodskist is het verstandig te informeren naar de verf die gebruikt kan worden op de kist.

Bij FAIR coffins zijn de witte kist of de PUUR kist het beste te beschilderen. Wij adviseren hiervoor olieverf te gebruiken. Bij de bestelde kist kunnen wij een stukje extra karton meegeven. Op die manier kun je eerst even oefenen met de verf en kwasten voordat je aan de eigenlijke kist/ deksel begint.

FAIR coffins; een ruime keuze in persoonlijke uitvaartkisten

Jouw wensen en volledige vrijheid in keuze staan centraal. Een FAIR coffin moet passen bij het karakter van de overledene. En dit kan een stijlvolle witte kist zijn, een kist met een tijgerprint of juist in een zelfgekozen kleur. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Als particulier kun je altijd bij ons rechtstreeks via de website bestellen. Ook als onze kisten niet in het assortiment staan van de uitvaartverzorger.

FAIR coffins worden gemaakt van een nieuw ontwikkelt en gepatenteerd product wat het meeste lijkt op karton. De basis is houtpulp van gerecycled hout, karton en papier. Door toevoeging van producten uit de natuur is het materiaal milieuvriendelijk en geschikt en goedgekeurd voor crematie en (natuur)begrafenis.

De (eventuele) bedrukking van de FAIR coffins gebeurt met een ecologische inkt, die vrij is van zware metalen en oplosmiddelen. De inkt wordt energiearm gedroogd middels UV licht. De lijmen en hechtmiddelen zijn oplosmiddelvrij en op basis van natuurlijke ingrediënten als dennenhars, (aardappel) zetmeel en suikers

FAIR coffins; thema collectie

Bij FAIR coffins hebben we een aantal stijlvolle en eigentijdse themakisten. De afbeeldingen zijn prachtig en zeer divers. Al deze kisten zijn speciaal voor FAIR coffins ontworpen. Zodat een eigen ontwerp of idee niet nodig is om toch iets bijzonders te kiezen.

Bekijk bijvoorbeeld onze geliefde zonnebloemkist. Een mooie getekende afbeelding waarbij een rouwboeket niet meer nodig is.

Ga voor de kleurrijke ‘Flowerbird’ kist; speciaal ontworpen door Roos Art.

Kies voor de hippe tijgerprint of uitvaartkist in spijkerstofmotief.

Of laat je troosten door de prachtige spreuken, die voor ons op papier gezet zijn door Lief Leven.

Tip: laat de spreuk van de kist terugkomen op de rouwkaart, zodat genodigden deze tekst als herinnering kunnen bewaren.

 

FAIR coffins; grafkist met eigen ontwerp

Bij FAIR coffins kunnen wij uitvaartkisten geheel naar jouw wens maken; uitvaartkisten die een verhaal vertellen.

Kies een eigen afbeelding, bepaal de kleur en/of plaats een persoonlijke tekst op de kist.

Bij FAIR coffins maak je je persoonlijke uitvaartkist in 7 stappen.

Stap 1: Kies je eigen afbeelding, kleur en/of tekst. Wij sturen jouw idee of wens naar onze drukkerij. Deze beoordeelt de (rechtenvrije) afbeelding, zodat deze van de juiste kwaliteit is.

Stap 2: Kies zelf de binnenbekleding voor de persoonlijke grafkist.

Stap 3: Kies de kleur van de handgrepen en eventueel het aantal.

Stap 4: Als laatste kies je eventueel nog extra accessoires, zoals een dekje of een kussentje.

Stap 5: De drukkerij maakt een drukproef van de gekozen afbeelding/ kleur en/of tekst. Als het ontwerp akkoord is, gaat de drukkerij aan de slag, met het bedrukken van de kist, uiteraard met ecologische inkt.

Stap 6: Wij halen de grafkist met eigen ontwerp op bij de drukkerij. In onze werkplaats zetten wij de uitvaartkist in elkaar. Dit wordt volledig met de hand gedaan om ervoor te zorgen dat de kwaliteit top is.

Stap 7: Wij bezorgen de persoonlijke FAIR coffin op de gewenste locatie. Dit kan op een particulier adres zijn, maar ook bij een uitvaartcentrum. De tijd spreken we in overleg af en wij bellen standaard een uur van tevoren op; zodat je niet verrast wordt door onze chauffeur. Wij bezorgen onze kisten in heel Nederland.

Zoals je hebt lezen zijn er vele mogelijkheden om een persoonlijke uitvaartkist te kiezen of te laten maken. Wij helpen je graag bij het maken van een juiste keuze.

Jouw afscheid, jouw verhaal, jouw kist.

Vind je het lastig om via een webshop te bestellen of wil je dat wij je er telefonisch bij helpen?
Geen probleem! Je kunt ons altijd bellen op 024-20 2 24 30.