Partners platform

Informatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Alle FAIR coffins zijn uitgebreid getest en goedgekeurd voor crematie door zowel Yarden, DELA en de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) en opgenomen in haar goedgekeurde materialenlijst. Daarnaast zijn FAIR coffins door de natuurlijke materialen zeer geschikt voor (natuur) begrafenis. De uitvaartkist vergaat in de aarde zonder schadelijke materialen achter te laten.

Ook de FAIR coffin is goedgekeurd voor crematie naar de richtlijnen van de Landelijke Vereniging voor Crematoria. Na diverse testcrematies, blijken alle ovenparameters ruim binnen de marges te liggen. Zelfs bij flinke luchtcirculatie in de oven, zijn er nagenoeg geen opvliegende delen en blijven er weinig asdelen op de ovenvloer achter. Door de schone en volledige verbranding blijft er tevens minder restmateriaal achter. Dit in tegenstelling tot de vervuilende spaanplaatkisten.

FAIR coffins kunnen worden gebruikt op een koelplaat en in een koeling. Zet 10-15 minuten voor het optillen van de kist de koelplaat uit. De rijp op de plaat plakt dan niet meer vast aan de kistbodem. 

Het materiaal van de uitvaartkist (romp en deksel) is gemaakt van spatwater bestendig materiaal (met uitzondering van de FAIR well wit). Een beetje spatwater of kortstondig natte bloemen op de kist is dan ook geen probleem. De bodem is afgewerkt met een aquaboard; een stevige waterwerende plaat. 

FAIR coffins kunnen online via onze webwinkel worden besteld. Bestellingen in Nederland via de webwinkel en besteld voor 15 uur kunnen de dag erna op een door u aangegeven locatie worden bezorgd. Bijzonderheden kunt u in het bestelscherm aangeven. U kunt ook bellen met onze klantenservice om de aflevering in te plannen 024 202 2430. Bestellingen in het weekend worden vanaf maandag bezorgd.

Ieder gewenst ontwerp is mogelijk. In het najaar van 2021 komt onze Customizer online en ontstaat de unieke mogelijkheid om een eigen kist te ontwerpen. Voor specifieke vragen kunt u ons bereiken onder telefoonnummer 024 202 2430

We adviseren voor het beschilderen de uitvoering in het wit van de FAIRwell (Iedere FAIR coffin kan met verf of stiften worden bewerkt). Het mooiste resultaat wordt verkregen met olieverf en/of markeerstiften.  

De FAIR coffin is getest tot een maximaal gewicht van 275 kilogram. Dankzij de dikte van het karton, de verschillende lagen en de vouwtechniek, vormt de FAIR coffin een sterke en stevige uitvaartkist. We adviseren de kist niet zwaarder te belasten dan tot 200 kilogram.  

Een extra brede kist is mogelijk binnen de collectie van de FAIRwell kisten.

Het gewicht van een kist bedraagt 8 tot 10 kilogram. Hierdoor is het dragen van de kist voor dragers of familieleden ook minder belastend.