Direct hulp 24/7: 024 – 202 24 30

5/5

FAIR asbox

 • In twee varianten beschikbaar;
  • stijlvol zwart
  • met een persoonlijk ontwerp/ thema sleeve
 • De asbox is gemaakt van duurzame materialen
 • De afmetingen zijn lengte 17 x breedte 17 x  hoogte 21 cm

Neem gerust contact op

Heeft u interesse en wilt u de prijs en/of mogelijkheden weten. Neem dan gerust contact met ons op.

Beschrijving

De FAIR asbox is er in twee varianten: de asbox uitgevoerd in stijlvol zwart; en de asbox voorzien van een persoonlijke/ thema sleeve.

Deze unieke asbox wordt volledig gemaakt van duurzame materialen.

Als er gekozen wordt voor een persoonlijke/ thema sleeve, wordt deze geheel naar wens bedrukt.

Met de duurzame asbox kunt u de crematie-as van de overledene eenvoudig en respectvol bewaren.

De compacte afmetingen van de asbox zijn: lengte 17 x breedte 17 x  hoogte 21 cm.

Een persoonlijke asbox, naar wens van een familie; is te bestellen vanaf 1 stuks.

Of creëer een eigen look als bedrijf met een op maat gemaakte sleeve voor om de asbox.
Zodat u de as, in de asbox met een thema-sleeve van eigen ontwerp, aan families kan overhandigen.
Deze is vanaf 10 stuks te bestellen; informeer naar onze staffelprijzen.

Prijzen

 • Stijlvolle zwarte asbox                       42 incl. btw en verzending
 • Een persoonlijke asbox*                    57 incl. btw en verzending
 • Een thema asbox* (vanaf 10 stuks)  45 incl. btw en verzending
 • Thema asboxen kennen een staffelkorting, informeer naar de prijzen
 • *prijzen zijn exclusief 30 euro opmaakkosten

 

Extra informatie

 • Voor het aanvragen van een persoonlijke of thema sleeve voor een asbox dient het aanvraagformulier (asbox designer) ingevuld te worden. Samen met de afbeeldingen/ teksten naar kunt u deze naar FAIR coffins mailen.
 • Voor foto’s geldt een minimale resolutie van 4 – 5 MB, bij voorkeur 8 – 10 MB.
 • FAIR coffins gaat er van uit dat de door u aangeleverde afbeeldingen rechtenvrij zijn.
 • FAIR coffins is niet aansprakelijk voor eventuele claims die gesteld worden bij gebruik van niet-rechtenvrije afbeeldingen.
 • Bij de drukkerij worden de onderdelen bedrukt met de gewenste afbeelding of in de gewenste kleur.

 

Het vervolg

 • FAIR coffins stuurt de bestelling door naar onze grafische partner. Deze beoordeelt de kwaliteit en maakt een digitale drukproef.
 • FAIR coffins stuurt de drukproef ter goedkeuring naar de uitvaartleider. Nadat de familie akkoord is gegaan met de drukproef, wordt begonnen met het printen van de sleeve.
 • Zodra de asbox gereed is, bezorgen/ verzenden wij deze op de gewenste locatie. Wij leveren onze asboxen in heel Nederland.
 • Levertijd is in overleg.

De Essential is ons basis model uitvaartkist. Hierbij  kunt u dus de zijkanten en de deksel van de kist geheel naar wens aanpassen. Ook kunt u bij deze kist de handgrepen in een kleur naar wens kiezen. 

De binnenmaten van de kist zijn: breedte 56 cm en de lengte is 195 cm.

De buitenmaten zijn: de breedte is 75 cm en de lengte is 212 cm.

Het gewicht van de kist bedraagt 14 kg en het draagvermogen is 200 kg. 

U kunt het ontwerp van de kist per zijde aanpassen. Klik linksonder op de zijde die u wilt aanpassen. Hierna kunt u de zijde van de kist naar wens personaliseren. Gebruik het menu aan de rechterkant om afbeeldingen, tekst en kleur aan te passen.

Ja, door tijdens het ontwerpen van de kist op het 3D blok linksonder te klikken, opent u een 3D-voorbeeld van de kist met uw ontwerp. Hierin kunt u de kist ronddraaien en bekijken door met de muis te klikken en te slepen. Als u weer verder wilt gaan met ontwerpen, dient u het 3D-voorbeeld te sluiten door op het kruisje rechtsboven te drukken.

U kunt een eigen, persoonlijke foto vanaf uw apparaat uploaden via het menu aan de rechterkant.

 1. Ga naar het uploadmenu (pijltje bovenin het bewerkingsmenu)
 2. Druk op ‘upload uw afbeelding’.
 3. Kies vanaf welke plek u een afbeelding wilt uploaden. U kunt via Facebook, Instagram of vanaf uw eigen apparaat een afbeelding invoeren.
 4. Kies de afbeelding die u wilt gebruiken.
 5. Uw afbeelding is nu geüpload op de kist. Vanaf daar kunt u de grootte, positie en hoek van de afbeelding wijzigen door de afbeelding te verslepen met uw muis, of de opties op de hoeken van de afbeelding te gebruiken.

Klik op de afbeelding die u wilt bewerken. Er verschijnt een bewerkingsmenu aan de rechterkant van het scherm. Hierin kunt u bewerkingen en filters toevoegen. Klik op ‘bewerken en filters’ om de afbeelding aan te passen. Er opent een bewerkingsprogramma, waarin u aan de linkerkant functies kunt gebruiken om de afbeelding te bewerken. Belangrijk: als u de afbeelding naar wens bewerkt heeft, klikt u op ‘OPSLAAN’ rechtsboven in het scherm.

U kunt de achtergrondkleur van een zijde aanpassen door allereerst de goede zijde te selecteren linksonder in het scherm. Daarna klikt u rechts in het bewerkingsmenu op het pipetje: ‘achtergrond bewerken’. In dit menu kunt u de achtergrondkleur aanpassen van de zijde die u geselecteerd heeft. Als u al eerder een achtergrondkleur heeft gekozen, komt deze in het kleurenmenu tevoorschijn onder ‘Last Colors Used’. De kleur die u nu ingesteld heeft als achtergrond, staat bij ‘Colors in use’.

Ja, u kunt uw persoonlijke ontwerp te allen tijde opslaan en later terugkeren om het ontwerp aan te passen. Belangrijk: zorg eerst dat u ingelogd bent bij faircoffins.nl. Als u niet ingelogd bent, kunt u uw ontwerp alleen opslaan in uw huidige browser-venster. Dat betekent dat het ontwerp weg is zodra u uw browser sluit. Als u ingelogd bent, kunt u in het bewerkingsmenu aan de rechterkant uw ontwerp opslaan. Klik op ‘ontwerp opslaan’. Hierna komt er een pop-up tevoorschijn waarin u het ontwerp een naam kunt geven ter herkenning. U kunt eventueel ook tags toevoegen, om uw ontwerp later makkelijk terug te kunnen vinden. Klik vervolgens op ‘opslaan’ of ‘opslaan als nieuwe kopie’ om uw ontwerp op te slaan. Als u later terugkomt, hoeft u alleen in te loggen met uw account bij FAIR coffins. Hierna kunt u uw opgeslagen ontwerpen terugvinden zodra u de customizer opstart. Hierbij dient u wel dezelfde kist met dezelfde handgrepen te selecteren bij het opstarten van de customizer. 

Het 3D-voorbeeld komt soms niet exact overeen met uw gemaakte ontwerp. Dat komt omdat het voorbeeld vanuit verschillende elementen een 3D kist schetst en daarbij worden afbeeldingen soms niet volledig correct geplaatst. U kunt er vanuit gaan dat uw ontwerp in het ontwerpmenu de correcte, realistische versie is van de kist zoals hij er in het echt uit zal zien. Dus de plaatsing van afbeeldingen en tekst zal in het echt exact overgenomen worden vanuit het 2D-ontwerp. Het 3D-voorbeeld is enkel een voorbeeld en mag niet als correct ontwerp gebruikt worden. Zorg er dus voor dat u uw gewenste tekst en afbeeldingen juist positioneert in het 2D-ontwerpmenu, om vergissingen te voorkomen.

U kunt te allen tijde een actie ongedaan maken door in de linkerkant van het scherm op het pijltje ‘Ongedaan maken’ te drukken. U kunt acties die u ongedaan heeft gemaakt, ook weer opnieuw uitvoeren door op het pijltje ‘Opnieuw’ te drukken.

Nee, u kunt na het ontwerpen van uw kist de kleur van de handgrepen niet meer aanpassen. Dit komt omdat u het ontwerp op een specifiek model van de kist maakt.