Betaalbare uitvaartkisten

Een betaalbare doodskist kopen

“Zorg voor een schonere wereld voor je nabestaanden, zonder meerprijs!”

De FAIR coffins PUUR is de goedkoopste en meest milieuvriendelijke uitvaartkist van Nederland.

Laat je niet verleiden tot goedkope budget uitvaartkisten van spaanplaat. Deze doodskisten zijn erg slecht voor het milieu. Ze bestaan uit lijmstoffen en plastics. Dat wil je niet begraven of verbranden. Ook worden ze vaak gemaakt in lage loon landen onder slechte omstandigheden.

Kies daarom bewust voor een FAIR coffin: 100% milieuvriendelijk, gemaakt in onze sociale werkplaats in Nijmegen, zonder winstoogmerk en al vanaf €295,-

De prijzen voor een doodskist lopen sterk uiteen. Bij het regelen van de uitvaart is het belangrijk dat je je geen standaard of dure kist laat aanpraten. Het is belangrijk dat je een uitvaartkist kiest die naar jullie wens is en voor jullie betaalbaar is.

“Als je een goedkope (vervuilende) doodskist wilt dan zal deze gemaakt zijn van eikenhout printfolie en spaanplaat. De kosten hiervoor zijn gemiddeld €500,-. Kies je een massief eiken kist dan moet je rekenen op gemiddeld €900,-“. (bron consumentenbond mei 2020)

FAIR coffins wil 100% milieuvriendelijke uitvaartkisten leveren die betaalbaar zijn voor iedereen. Zodat iedereen de kans heeft om hun dierbaren voor een betaalbare prijs een mooi afscheid te kunnen geven. Waarbij ook duurzaamheid centraal staat. Onze prijzen en alle mogelijkheden staan op onze website vermeld omdat we graag transparant werken.

Onze meest voordelige doodskist is de PUUR kist. Deze is slechts €295,- De prijs is een stuk lager dan de standaard (vervuilende) eikenfineer kist.

Klik hier om onze webshop te bekijken 

Alternatief op een betaalbare uitvaartkist

Als alternatief voor een goedkope doodskist hebben wij nog onze duurzame en betaalbaalbare opbaarplank voor €245,-

Tip: De PUUR kist of onze witte kist kun je zelf of door kinderen laten beschilderen. Laat familieleden en/ of vrienden hier geschreven berichten op achter laten. Zo wordt een eenvoudige kist heel persoonlijk.

Tip: Bespaar op een rouwboeket door te kiezen voor een FAIR coffin met een afbeelding van bloemen erop. Kies voor de kist met de zonnebloemen, de freesia’s of de rozen, een rouwboeket is dan niet meer nodig. Hierdoor bespaar je weer op deze kosten, wetende dat een standaard bloemstuk gemiddeld €110,- kost.

Uitvaartkosten en de voordelige doodskist

Als een dierbare is overleden, wil je de uitvaart zo goed mogelijk regelen. Maar besef dat het een hectische en emotionele tijd is, waarin in korte tijd veel beslissingen genomen moeten worden. Je bent daardoor misschien geneigd om minder op de kosten te letten.

Veel begrafenissen lijken ook in deze tijd nog op elkaar. Dit komt doordat veel dingen standaard worden aangeboden door (de grotere) uitvaartondernemingen. Je betaalt veel geld voor een standaard uitvaart, en er is vaak weinig eigen inbreng mogelijk.

Als er een overlijdensverzekering is afgesloten wordt er bij de kapitaalverzekering een geldbedrag uitgekeerd worden. Bij een natura polis is er een vast bedrag gereserveerd voor de kist. Hierbij is de keuzevrijheid vaak beperkter.

Een persoonlijke uitvaart waar aandacht aan is gegeven is vele malen belangrijker dan een dure uitvaartkist, een groot bloemstuk of het aantal volgauto’s. Er zijn volop goedkopere alternatieven voor de dure uitvaartkosten, waaronder de uitvaartkist.

Goedkope doodskist kopen voor een technische crematie

De laatste jaren kiezen mensen steeds vaker voor een technische crematie. Dat komt vooral door de lagere kosten. Een technische crematie is een normale crematie, echter zonder ceremonieel afscheid. In toenemende mate nemen mensen afscheid op hun eigen manier; thuis of op een geliefde locatie. Hierna wordt dan de overledene overgebracht naar het crematorium.

FAIR coffins heeft soms kisten die tijdens het productieproces een beschadiging heeft opgelopen. Vaak is het deukje of de kras nauwelijks zichtbaar. Een beschadigde kist verkopen wij als tweedekans-product met een leuke korting. Dat is goed voor jou én voor het milieu. Deze zijn dan heel geschikt voor een technische crematie. Informeer bij ons voor de beschikbaarheid als je interesse hebt.

Bestellen van een betaalbare duurzame uitvaartkist

Je kunt als uitvaartondernemer of als particulier eenvoudig een uitvaartkist van FAIR coffins online bestellen via onze webwinkel.

Onder de €1.000 euro is er momenteel weinig aanbod van ecologische kisten waardoor deze alleen betaalbaar zijn voor een select gezelschap. Hierdoor is de impact op ons milieu gering.

FAIR coffins is een social enterprise zonder winstoogmerk. We doen er alles aan om onze kosten laag te houden door een efficiënte bedrijfsvoering, slimme productietechnologie en partnerships met dealers die marktconforme prijzen hanteren.

Hierdoor kunnen we de prijzen voor onze grafkisten zo laag mogelijk houden en zodoende hopen we dat de prijs geen barrière meer is voor mensen om te kiezen voor het groene alternatief van FAIR coffins.

Je ontvangt direct na uw bestelling een bevestiging per e-mail. Je kunt direct en veilig betalen via iDEAL.

Wij nemen telefonisch contact met je op om de bezorging te bespreken. Bijzonderheden of opmerkingen kun je aangeven bij de bestelling in het bestelscherm.

Vind je het lastig om via een webshop te bestellen of wil je dat wij je er telefonisch bij helpen? Geen probleem! Je kunt ons altijd bellen op 024-20 2 24 30.

Betaalbare doodskist vooraf al regelen

Alles wordt ieder jaar duurder. Prijzen stijgen gemiddeld 2% per jaar en met je spaargeld ontvang je nauwelijks meer rente. Steeds vaker regelen mensen vooraf al een plekje op een (natuur)begraafplaats. Niet zo gek dus om ook vooraf al je uitvaartkist te regelen; een goede en geruststellende investering.

Je kunt bij FAIR coffins een uitvaartkist uitzoeken en reserveren. Door vooraf je FAIR coffin te reserveren weten je naasten wat jouw keuze is en hebben ze er geen (financieel) omkijken meer naar.

De FAIR coffin blijft gegarandeerd voor 10 jaar waardevast. Indien je nu een FAIR coffin reserveert dan krijg je binnen 10 jaar deze FAIR coffin geleverd zonder meerkosten. Kortom, goed en financieel slim geregeld. Na 10 jaar verrekenen we de waarde van jouw certificaat met de prijs van de FAIR coffin op dat moment. Voor meer voordelen en meer informatie klik hier.

Stichting van mij voor jou; hulp bij het betalen van een uitvaart.

Stichting van mij voor jou is opgericht in 2019 met als doel bijstand te verlenen aan mensen die moeilijkheden ondervinden met het plannen en/of betalen van een uitvaart.

Vaak volgt al snel het advies voor een gemeente uitvaart, voor personen die geen financiële mogelijkheden hebben om afscheid van hun dierbaren te nemen.

En dat probeert deze stichting te voorkomen of helpt om de uitvaart een persoonlijk tintje te geven door middel van bijvoorbeeld bloemen en foto’s.

Stichting Van Mij Voor Jou helpt mensen met een smalle beurs. Zij zijn goed thuis in de regelgeving op het gebied van uitvaarten en weten hoe de kosten ervan te beperken zijn. Een helpende hand zonder wijzende vinger.

Bespaar méér, naast een betaalbare doodskist

Wij hebben een aantal budget tips op een rij gezet. Welke je kosten kunnen besparen bij het regelen van een uitvaart.

  1. Bepaal eerst het budget voor de uitvaart en geef dit door als uitgangspunt aan de uitvaartondernemer.
  2. Laat alles met prijs en al op papier zetten, ook eventuele aanpassingen. Zodat je al een globaal kostenoverzicht hebt.
  3. Regel een aantal dingen zelf, zoals rouwkaarten, bloemen, consumpties.
  4. Denk buiten de traditionele paden, bijvoorbeeld een afscheid thuis en een ‘technische’ crematie.
  5. Controleer de rekening achteraf.
Keurmerken transparant