Betaalbare uitvaartkisten

Ieder leven is uniek, ieder afscheid ook

De FAIR coffin PUUR is een betaalbare en duurzame uitvaartkist.  

Onze basis collectie

Essential wit

Essential licht eiken

Voordelen van FAIR coffins

FAIR coffins zijn gemaakt van 100% ecologisch FAIRboard. Dit is een FAIRboardachtig plaatmateriaal van natuurlijke en gerecyclede materialen die biologisch afbreekbaar zijn. FAIR coffins zijn CO2 neutraal.

 

U kunt uw uitvaartkist bij FAIR coffins volledig personaliseren. Wij bieden ondersteuning bij het ontwerpen van uw kist. Ook kunt u zelf aan de slag met onze customizer.

Onze uitvaartkisten worden ontworpen en geproduceerd door ons gepassioneerde team. Zo kunnen wij de hoogste kwaliteit uitvaartkisten aanbieden.

Over ons

FAIR coffins

FAIR coffins is in 2017 opgericht om een een duurzame uitvaartkist van FAIRboard op de markt te brengen. 

Filosofie

FAIR coffins is een social enterprise. Fair coffins wil bijdragen aan een nieuwe economie die circulair is en duurzaam. Het bijdragen aan een oplossing voor maatschappelijke problemen staat centraal in ons bedrijf.

Werkwijze

 

De kisten van FAIR coffins worden gemaakt in een sociale werkplaats.

 

FAIR coffins heeft bewust gekozen om juist mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. En hen zo te voorzien van een plek in de maatschappij. Mensen die om verschillende redenen geen kans kregen om ergens bij te horen. Omdat zij sociaal of verstandelijk beperkt zijn; extra uitleg of aandacht nodig hebben; niet onder druk kunnen werken of waarbij het werktempo net wat lager ligt. Maar het zijn bovenal mensen die graag willen bijdragen en meedraaien in de maatschappij.

 

Heeft u vragen, opmerkingen of behoefte aan hulp en begeleiding bij uw keuze? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Betaalbare uitvaartkisten

Prijzen
De prijzen voor een doodskist lopen sterk uiteen. Het is belangrijk dat je een uitvaartkist kiest die naar jullie wens is en voor jullie betaalbaar is.

FAIR coffins heeft een ruime keuze in FAIRboard uitvaartkisten, in verschillende prijsklassen. Zodat iedereen de kans heeft om hun dierbaren een mooi afscheid te kunnen geven. Waarbij ook duurzaamheid centraal staat. 

We hebben een ruim assortiment aan betaalbare uitvaartkisten en aanverwante producten. Bekijk de webshop of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Uitvaartkosten en de voordelige doodskist

Kosten uitvaart

Als een dierbare is overleden, wil je de uitvaart zo goed mogelijk regelen. Maar besef dat het een hectische en emotionele tijd is, waarin in korte tijd veel beslissingen genomen moeten worden. Je bent daardoor misschien geneigd om minder op de kosten te letten.

Veel uitvaarten lijken ook in deze tijd nog op elkaar. Dit komt doordat veel dingen standaard worden aangeboden door uitvaartondernemingen. Echter er ontstaat steeds meer ruimte voor eigen inbreng.

Verzekering

Als er een overlijdensverzekering is afgesloten wordt er bij de kapitaalverzekering een geldbedrag uitgekeerd. Bij een natura polis is er een vast bedrag gereserveerd voor de kist. Hierbij is de keuzevrijheid vaak beperkter.

Persoonlijke uitvaart

Een persoonlijke uitvaart waar aandacht aan is gegeven, is vele malen belangrijker dan een dure uitvaartkist, een groot bloemstuk of het aantal volgauto’s. Er zijn volop goedkopere alternatieven voor de dure uitvaartkosten, waaronder de uitvaartkist.

Goedkope doodskist kopen voor een technische crematie

Technische crematie

De laatste jaren kiezen mensen steeds vaker voor een technische crematie. Dat komt vooral door de lagere kosten. Een technische crematie is een normale crematie, echter zonder ceremonieel afscheid. In toenemende mate nemen mensen afscheid op hun eigen manier; thuis of op een geliefde locatie. Hierna wordt dan de overledene overgebracht naar het crematorium.

 

Geschikte kist

FAIR coffins heeft soms kisten die tijdens het productieproces een beschadiging hebben opgelopen. Vaak is het deukje of de kras nauwelijks zichtbaar. Een beschadigde kist verkopen wij als tweedekans-product met een leuke korting. Dat is goed voor jou én voor het milieu. Deze zijn dan heel geschikt voor een technische crematie. Informeer bij ons voor de beschikbaarheid als je interesse hebt.

Bespaar méér, naast een betaalbare doodskist

Wij hebben een aantal budget tips op een rij gezet. Welke kosten kun je besparen bij het regelen van een uitvaart?

 

1. Bepaal eerst het budget voor de uitvaart en geef dit door als uitgangspunt aan de uitvaartondernemer.

2. Laat alles met prijs en al op papier zetten, ook eventuele aanpassingen. Zodat je al een globaal kostenoverzicht hebt.

3. Regel een aantal dingen zelf, zoals rouwkaarten, bloemen, consumpties.

4. Denk buiten de traditionele paden, bijvoorbeeld een afscheid thuis en een ‘technische’ crematie.

Bestellen van een betaalbare duurzame uitvaartkist

Uitvkaartkist online bestellen

Je kunt als uitvaartondernemer of als particulier eenvoudig een uitvaartkist van FAIR coffins bestellen. Voor uitvaartondernemers kan dit via het zakelijk account. Particulieren kunnen telefonische of via de email contact opnemen met ons. Kijk voor ons assortiment van kisten en aanverwante producten in onze webwinkel.

Lage kosten

FAIR coffins is een social enterprise zonder winstoogmerk. We doen er alles aan om onze kosten laag te houden door een efficiënte bedrijfsvoering, slimme productietechnologie en partnerships met dealers die marktconforme prijzen hanteren.

Hierdoor kunnen we de prijzen voor onze grafkisten zo laag mogelijk houden en zodoende hopen we dat de prijs geen barrière meer is voor mensen om te kiezen voor het groene alternatief van FAIR coffins.

Bevestiging en bezorging

Je ontvangt direct na je bestelling een bevestiging per e-mail. 

Wij nemen telefonisch contact met je op om de bezorging te bespreken. Bijzonderheden of opmerkingen kun je aangeven bij de bestelling in het bestelscherm.

Vind je het lastig om via onze webshop te bestellen of wil je dat wij je er telefonisch bij helpen? Geen probleem! Je kunt ons altijd bellen op 024-20 2 24 30.