Betaalbare uitvaartkisten

“Zorg voor een schonere wereld voor je nabestaanden, zonder meerprijs!”

De FAIR coffin PUUR is de goedkoopste uitvaartkist en ook de meest milieuvriendelijke uitvaartkist van Nederland.

Voordelen van FAIR coffins

FAIR coffins zijn gemaakt van een nieuw ontwikkeld, gepatenteerd plaatmateriaal, gemaakt van natuurlijke & gerecyclede materialen die biologisch afbreekbaar zijn. FAIR coffins zijn CO2 neutraal.

U kunt uw uitvaartkist bij FAIR coffins volledig personaliseren. Wij bieden volledige ondersteuning bij het ontwerpen van uw kist. Ook kunt u onze customizer gebruiken.

Eco zonder meerprijs. Dat streven wij na. Wij maken een 100% ecologische uitvaartkist voor de prijs van een standaard vervuilende uitvaartkist.

Onze uitvaartkisten worden ontworpen en geproduceerd door ons gepassioneerde team in Nijmegen. Zo kunnen wij de hoogste kwaliteit uitvaartkisten aanbieden.

FAIR coffins is een sociaal ontwikkelingsbedrijf. De uitvaartkisten worden gemaakt door mensen met een beperking en met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Over ons

FAIR coffins

FAIR coffins is in 2017 opgericht om een 100% ecologisch en betaalbaar alternatief te bieden op vervuilende spaanplaten en houten uitvaartkisten. We vinden dat 100% eco dé nieuwe norm moet zijn, zonder meerprijs!

Filosofie

FAIR coffins is een social enterprise. Fair coffins wil bijdragen aan een nieuwe economie die circulair is en duurzaam. Het bijdragen aan een oplossing voor maatschappelijke problemen staat centraal in ons bedrijf.

Werkwijze

De kisten van FAIR coffins worden gemaakt in een sociale werkplaats.

 

FAIR coffins heeft bewust gekozen om juist mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. En hen zo te voorzien van een plek in de maatschappij. Mensen die om verschillende redenen geen kans kregen om ergens bij te horen. Omdat zij sociaal of verstandelijk beperkt zijn; extra uitleg of aandacht nodig hebben; niet onder druk kunnen werken of waarbij het werktempo net wat lager ligt. Maar het zijn bovenal mensen die graag willen bijdragen en meedraaien in de maatschappij.

 

Heeft u vragen, opmerkingen of behoefte aan hulp en begeleiding bij uw keuze? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.

 

Betaalbare uitvaartkisten

Vervuiling
Laat je niet verleiden tot goedkope uitvaartkisten van spaanplaat. Deze standaard uitvaartkisten zijn erg slecht voor het milieu. Ze bestaan uit lijmstoffen en plastics. Dat wil je niet begraven of verbranden. Ook worden ze vaak gemaakt in lage loon landen onder slechte omstandigheden.


Kies daarom bewust voor een FAIR coffin: 100% milieuvriendelijk, gemaakt in onze sociale werkplaats in Nijmegen, zonder winstoogmerk en al vanaf €295,-


Prijzen
De prijzen voor een doodskist lopen sterk uiteen. Bij het regelen van de uitvaart is het belangrijk dat je je geen standaard of dure kist laat aanpraten. Het is belangrijk dat je een uitvaartkist kiest die naar jullie wens is en voor jullie betaalbaar is.


“Als je een goedkope (vervuilende) doodskist wilt dan zal deze gemaakt zijn van eikenhout printfolie en spaanplaat. De kosten hiervoor zijn gemiddeld €500,-. Kies je een massief eiken kist dan moet je rekenen op gemiddeld €900,-“. (bron consumentenbond mei 2020).


FAIR coffins wil 100% milieuvriendelijke uitvaartkisten leveren die betaalbaar zijn voor iedereen. Zodat iedereen de kans heeft om hun dierbaren voor een betaalbare prijs een mooi afscheid te kunnen geven. Waarbij ook duurzaamheid centraal staat. Onze prijzen en alle mogelijkheden staan op onze website vermeld omdat we graag transparant werken.


Onze goedkoopste grafkist is de PUUR kist. Deze is slechts €295,-. De prijs is een stuk lager dan de standaard (vervuilende) eikenfineer kist. Deze mooie uitvaartkist is 100% ecologisch en van uitstekende kwaliteit.


We hebben een groot assortiment aan betaalbare uitvaartkisten. Bekijk de webshop of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Uitvaartkosten en de voordelige doodskist

Kosten uitvaart

Als een dierbare is overleden, wil je de uitvaart zo goed mogelijk regelen. Maar besef dat het een hectische en emotionele tijd is, waarin in korte tijd veel beslissingen genomen moeten worden. Je bent daardoor misschien geneigd om minder op de kosten te letten.

 

Veel begrafenissen lijken ook in deze tijd nog op elkaar. Dit komt doordat veel dingen standaard worden aangeboden door (de grotere) uitvaartondernemingen. Je betaalt veel geld voor een standaard uitvaart, en er is vaak weinig eigen inbreng mogelijk.

 

Verzekering

Als er een overlijdensverzekering is afgesloten wordt er bij de kapitaalverzekering een geldbedrag uitgekeerd. Bij een natura polis is er een vast bedrag gereserveerd voor de kist. Hierbij is de keuzevrijheid vaak beperkter.

 

Persoonlijke uitvaart

Een persoonlijke uitvaart waar aandacht aan is gegeven, is vele malen belangrijker dan een dure uitvaartkist, een groot bloemstuk of het aantal volgauto’s. Er zijn volop goedkopere alternatieven voor de dure uitvaartkosten, waaronder de uitvaartkist.

Goedkope doodskist kopen voor een technische crematie

Technische crematie

De laatste jaren kiezen mensen steeds vaker voor een technische crematie. Dat komt vooral door de lagere kosten. Een technische crematie is een normale crematie, echter zonder ceremonieel afscheid. In toenemende mate nemen mensen afscheid op hun eigen manier; thuis of op een geliefde locatie. Hierna wordt dan de overledene overgebracht naar het crematorium.

 

Geschikte kist

FAIR coffins heeft soms kisten die tijdens het productieproces een beschadiging hebben opgelopen. Vaak is het deukje of de kras nauwelijks zichtbaar. Een beschadigde kist verkopen wij als tweedekans-product met een leuke korting. Dat is goed voor jou én voor het milieu. Deze zijn dan heel geschikt voor een technische crematie. Informeer bij ons voor de beschikbaarheid als je interesse hebt.

Bespaar méér, naast een betaalbare doodskist

“>Wij hebben een aantal budget tips op een rij gezet. Welke kosten kun je besparen bij het regelen van een uitvaart?


“>1. Bepaal eerst het budget voor de uitvaart en geef dit door als uitgangspunt aan de uitvaartondernemer.
2. Laat alles met prijs en al op papier zetten, ook eventuele aanpassingen. Zodat je al een globaal kostenoverzicht hebt.
3. Regel een aantal dingen zelf, zoals rouwkaarten, bloemen, consumpties.
4. Denk buiten de traditionele paden, bijvoorbeeld een afscheid thuis en een ‘technische’ crematie.
5. Controleer de rekening achteraf.

Stichting van mij voor jou; hulp bij het betalen van een uitvaart

Stichting van mij voor jou

Stichting van mij voor jou is opgericht in 2019 met als doel bijstand te verlenen aan mensen die moeilijkheden ondervinden met het plannen en/of betalen van een uitvaart.


Vaak volgt al snel het advies voor een gemeente uitvaart, voor personen die geen financiële mogelijkheden hebben om afscheid van hun dierbaren te nemen.


En dat probeert deze stichting te voorkomen of helpt om de uitvaart een persoonlijk tintje te geven door middel van bijvoorbeeld bloemen en foto’s.

 

Helpende hand

Stichting Van Mij Voor Jou helpt mensen met een smalle beurs. Zij zijn goed thuis in de regelgeving op het gebied van uitvaarten en weten hoe de kosten ervan te beperken zijn. Een helpende hand zonder wijzende vinger.

Bestellen van een betaalbare duurzame uitvaartkist

Uitvkaartkist online bestellen

Je kunt als uitvaartondernemer of als particulier eenvoudig een uitvaartkist van FAIR coffins online bestellen via onze webwinkel.

 

Lage kosten

Onder de €1.000 euro is er momenteel weinig aanbod van ecologische kisten waardoor deze alleen betaalbaar zijn voor een select gezelschap. Hierdoor is de impact op ons milieu gering.

 

FAIR coffins is een social enterprise zonder winstoogmerk. We doen er alles aan om onze kosten laag te houden door een efficiënte bedrijfsvoering, slimme productietechnologie en partnerships met dealers die marktconforme prijzen hanteren.

 

Hierdoor kunnen we de prijzen voor onze grafkisten zo laag mogelijk houden en zodoende hopen we dat de prijs geen barrière meer is voor mensen om te kiezen voor het groene alternatief van FAIR coffins.

 

Bevestiging en bezorging

Je ontvangt direct na je bestelling een bevestiging per e-mail. U kunt direct en veilig betalen via iDEAL.

 

Wij nemen telefonisch contact met u op om de bezorging te bespreken. Bijzonderheden of opmerkingen kunt u aangeven bij de bestelling in het bestelscherm.

 

Vind je het lastig om via onze webshop te bestellen of wil je dat wij je er telefonisch bij helpen? Geen probleem! Je kunt ons altijd bellen op 024-20 2 24 30.

Betaalbare doodskist vooraf al regelen

Prijzen stijgen
Alles wordt ieder jaar duurder. Prijzen stijgen gemiddeld 2% per jaar en met je spaargeld ontvang je nauwelijks meer rente. Steeds vaker regelen mensen vooraf al een plekje op een (natuur)begraafplaats. Niet zo gek dus om ook vooraf al je uitvaartkist te regelen; een goede en geruststellende investering.

 

Kist reserveren

Je kunt bij FAIR coffins een uitvaartkist uitzoeken en reserveren. Door vooraf je FAIR coffin te reserveren weten je naasten wat jouw keuze is en hebben ze er geen (financieel) omkijken meer naar.


De FAIR coffin blijft gegarandeerd voor 10 jaar waardevast. Indien je nu een FAIR coffin reserveert dan krijg je binnen 10 jaar deze FAIR coffin geleverd zonder meerkosten. Kortom, goed en financieel slim geregeld. Na 10 jaar verrekenen we de waarde van jouw certificaat met de prijs van de FAIR coffin op dat moment. Voor meer voordelen en meer informatie klik hier.