Over ons

FAIR coffins

FAIR coffins is in 2017 opgericht om een duurzame uitvaartkist op de markt te brengen.

FAIR coffins zijn gemaakt van 100% ecologisch FAIRboard. Dit is een kartonachtig plaatmateriaal van natuurlijke en gerecyclede materialen die biologisch afbreekbaar zijn.

Onze filosofie

FAIR coffins is een social enterprise. FAIR coffins wil bijdragen aan een nieuwe economie die circulair is en duurzaam. Het bijdragen aan een oplossing voor maatschappelijke problemen staat centraal in ons bedrijf.

Onze werkwijze

FAIR coffins krijgt het materiaal voor de kisten aangeleverd vanuit een regionale drukkerij. In de sociale werkplaats worden de kisten geassembleerd. Dit aspect maakt van FAIR coffins een bedrijf met een sociaal gezicht. Daarnaast beschikt FAIR coffins over een eigen magazijn maar werkt ook samen met verschillende depots. Waardoor een snelle levering is gegarandeerd. 

Ons team

René
Directie

"Samen met partners een wezenlijk verschil maken".

“FAIR coffins is een prachtig bedrijf om voor te werken met unieke producten die helemaal passen in de trend om het milieu zo min mogelijk te belasten. Ik ben er van overtuigd dat wij de komende jaren samen met onze partners in de branche een wezenlijk verschil gaan maken.”

René heeft langjarige ervaring in het internationale zakendoen. De laatste jaren heeft hij zich beziggehouden met het adviseren van (MKB) bedrijven, en zo is hij ook in contact gekomen met FAIR coffins.

Petra
Directie

“Dit product laat zien dat ecologisch niet saai hoeft te zijn”.

Petra is medewerker op kantoor. En houdt zich bezig met de operationele werkzaamheden, zoals het regelen van bestellingen, voorraadbeheer en het bijhouden van social media. Het contact met klanten en uitvaartbedrijven of het bijspringen in de werkplaats maakt het werk zeer divers; een dag is nooit saai. Het is iedere dag een uitdaging om FAIR coffins onder de aandacht te brengen.

Roel
Manager Sales Nederland

"Vanuit ervaring en met een adviserende en ondersteunde rol bouwen aan duurzame klantrelaties".

Duurzaamheid is geen toverwoord. Privé doen we er alles aan maar in onze branche hoor ik nog wel eens: "Hier vraagt men er niet naar" of "Waarom is het niet goedkoper". Onze FAIR coffins voldoen aan hoge kwaliteits-eisen, worden met de hand gemaakt door mensen die er toe doen en zijn volledig recyclebaar. De producten passen in deze tijd en in het aanbod van elke uitvaartondernemer die het verschil wil maken. We zijn elke dag bezig met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten om de wereld groener, schoner en een stukje mooier te maken. Ik vind het fijn om onze collega's in de branche te helpen met het versterken van hun aanbod en kennis. De filosofie van FAIR coffins past daar erg goed bij. Als voormalig uitvaartverzorger, uitvaartleider en manager van een crematorium ben ik 12,5 jaar werkzaam in de uitvaartbranche.