Over ons

FAIR coffins heeft bewust gekozen om juist mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. En hen zo te voorzien van een plek in de maatschappij. Mensen die om verschillende redenen geen kans kregen om ergens bij te horen. Omdat zij sociaal of verstandelijk beperkt zijn; extra uitleg of aandacht nodig hebben; niet onder druk kunnen werken of waarbij het werktempo net wat lager ligt. Maar het zijn bovenal mensen die graag willen bijdragen en meedraaien in de maatschappij.

In de werkplaats werken 15 tot 20 mensen met verschillende achtergronden en beperkingen, maar allemaal met talenten. Door de inzet van begeleiders van de Driestroom vormen deze individuen samen een team. De combinatie van motivatie van medewerkers en het stimuleren en aanleren van (nieuwe) vaardigheden door de begeleiders brengt ontwikkeling tot stand bij hen, het geeft een gevoel van trots en brengt bovendien een hoop energie.

team fair coffins e1584647666455

Over ons

FAIR coffins is in 2017 opgericht om een 100% ecologisch en betaalbaar alternatief te bieden op vervuilende spaanplaten en houten uitvaartkisten. We vinden dat 100% eco dé nieuwe norm moet zijn, zonder meerprijs!

Onze filosofie

FAIR coffins is een social enterprise. Fair coffins wil bijdragen aan een nieuwe economie die circulair is en duurzaam. Het bijdragen aan een oplossing voor maatschappelijke problemen staat centraal in ons bedrijf.

Onze werkwijze

FAIR coffins krijgt het materiaal voor de kisten aangeleverd vanuit een regionale drukkerij. In de sociale werkplaats worden de kisten geassembleerd. Dit aspect maakt van FAIR coffins een bedrijf met een sociaal gezicht. Daarnaast beschikt FAIR coffins over een eigen magazijn maar werkt ook samen met verschillende depots. Waardoor een snelle levering is gegarandeerd. 

Ons team

Koen
KoenOprichter
Lees verder
“De wereld een stukje schoner en socialer achterlaten”

Koen is de oprichter van FAIR Coffins. Na jaren in de uitvaartverzorging gewerkt te hebben ging hij nadenken over wat hij zelf in het leven wil nalaten. Hieruit is FAIR Coffins ontstaan. Het maken van ecologische en sociale impact is de rode draad door het leven van Koen. Door FAIR coffins te ontwikkelen, kunnen mensen de wereld een stukje schoner en socialer achterlaten. FAIR coffins worden namelijk gemaakt door mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.
Petra
PetraMedewerker
Lees verder
“Dit product laat zien dat ecologisch niet saai hoeft te zijn.”

Petra is medewerker op kantoor. En houdt zich bezig met de operationele werkzaamheden, zoals het regelen van bestellingen, voorraadbeheer en het bijhouden van social media. Het contact met klanten en uitvaartbedrijven of het bijspringen in de werkplaats maakt het werk zeer divers; een dag is nooit saai. Het is iedere dag een uitdaging om FAIR Coffins onder de aandacht te brengen.
marijke
marijkeVloermanager
Lees verder
“Je komt in aanraking met allerlei verschillende soorten mensen.”

Marijke is de manager van de werkplaats, ze begeleidt het team op ieder aspect. Ze is twee jaar geleden begonnen bij de opzet van FAIR Coffins en is sindsdien altijd een vaste kracht geweest in het team. Ze vindt het leuk om te zien hoe het bedrijf zich heeft uitgebouwd over de laatste twee jaar tot wat het nu is.
Yllias
YlliasMedewerker
Lees verder
“Ik vind het fijn dat ik kan bijdragen in zo’n bijzonder team.”

Yllias is op ieder deel van de bouw van de kisten inzetbaar en is een goede kracht bij het team. Hij vindt het een erg leuke werkomgeving en heeft veel plezier met zijn mede collega’s.
Joël
JoëlMedewerker
Lees verder
“Ik heb leuke collega’s en vind het fijn om hier te werken.”

Joël doet alles wat met de kisten te maken heeft, van vouwen, het in elkaar zetten, tot het inpakken ervan. Hij is blij dat er een bedrijf bestaat als FAIR Coffins.
Lisette
LisetteMedewerker
Lees verder
“Bijzonder en eervol product om aan te werken.”

Lisette werkt hier al sinds het begin en heeft nog iedere dag veel plezier. Ze krijgt een fijn gevoel wanneer ze aan het werk is, wetende dat ze werkt aan een product dat vaak de laatste wens voor iemand vervult.
Willy
WillyMedewerker
Lees verder
“Ik wil tot mijn tachtigste doorwerken.”

Willy is een medewerker op de werkplaats en werkt twee dagen per week. Het belangrijkste vindt ze dat ze het naar haar zin heeft. Ze heeft veel plezier aan het maken van de kisten en het werken met collega’s.
Previous
Next

FAIR coffins

FAIR coffins is opgericht door Koen Verlinden.

Na jaren in de uitvaartverzorging te hebben gewerkt ben ik gaan nadenken over wat ik zelf in dit leven wil bereiken en nalaten. Hieruit is fair coffins ontstaan. Dagelijks zag ik vele milieuonvriendelijke spaanplaten en houten uitvaartkisten voorbij komen. Ook kwam ik in contact met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik zag hoe lastig het soms voor hen was om deel te nemen aan de maatschappij.

Bij FAIR coffins werken we aan deze twee dingen. We maken ecologisch uitvaartkisten, die biologisch afbreekbaar zijn, zodat we de wereld samen schoner achterlaten. En onze productiewijze is een sociale, waarbij we kansen en ontwikkeling bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden dat ecologisch en milieuvriendelijk de norm moet zijn en dat onze kisten voor iedereen betaalbaar moeten zijn.

Met de keuze voor een FAIR coffin draagt u direct bij aan een schone en sociale wereld.

Koen Verlinden