FAIRboard

DE MILIEUVRIENDELIJKE UITVAARTKIST VAN FAIR COFFINS

Bij FAIR coffins maken we kartonnen kisten.Onze recyclebare uitvaartkist is gemaakt van een nieuw ontwikkeld, gepatenteerd plaatmateriaal, gemaakt van natuurlijke & gerecyclede materialen, zodat de kist biologisch afbreekbaar is. Deze ecologische uitvaartkisten zijn minder belastend voor het milieu, in tegenstelling tot traditionele kisten.

 

Het  basismateriaal wordt gemaakt van gerecyclede houtvezels, oud papier en karton.

 

Het basismateriaal is een speciaal ontwikkelt plaatmateriaal wat het meeste lijkt op karton. De basis is houtpulp van gerecycled hout, karton en papier. Deze vezels zijn aanbeland aan het einde van hun recyclebare leven. De producten van onze leveranciers hebben het FSC keurmerk. Onze groene uitvaartkisten zijn CO2 neutraal.

 

De vouwtechniek in de lagen materiaal zorgen voor een lichte en zeer sterke constructie. Door toevoeging van producten uit de natuur wordt het materiaal geschikt voor crematie. De bedrukking van de FAIR coffins gebeurt met een ecologische inkt, die vrij is van zware metalen en oplosmiddelen. De inkt wordt energie arm gedroogd middels UV licht. Het tape dat in de Essential serie wordt gebruikt zijn oplosmiddelvrij en op basis van natuurlijke ingrediënten als dennenhars, (aardappel)zetmelen en suikers. 

 

Het liefst leveren we de ongeverfde naturel versie (PUUR kist), maar aangezien smaken verschillen gebruiken we voor het bedrukken uitsluitend ecologische verf en inktstoffen zonder zware metalen. Droging van inkt gaat middels milieuvriendelijke moleculaire droging met UV licht i.p.v. energieverslindende warmtedroging.

 

Voor de bekleding van onze uitvaartkisten kiezen we voor natuurlijke materialen die op duurzame wijze worden gemaakt. Denk hierbij aan biokatoen, Tencel en jute. De organische katoensoort en de jute worden geteeld zonder gebruik te maken van giftige meststoffen en pesticiden. De productie gebeurt zo ecologisch mogelijk door bijvoorbeeld de stoffen niet te bleken en te kleuren middels natuurlijke kleurmiddelen. Daarnaast wordt er door onze leverancier persoonlijk toezicht gehouden op een humane manier van werken in het land van oorsprong.