FAIRboard

DE MILIEUVRIENDELIJKE UITVAARTKIST VAN FAIR COFFINS

Bij FAIR coffins maken we kisten van FAIRboard. Dit is een kartonachtig plaatmateriaal, gemaakt van natuurlijke & gerecyclede materialen, zodat de kist biologisch afbreekbaar is. 

Het basismateriaal is gemaakt van gerecyclede houtvezels, oud papier en karton. Deze vezels zijn aanbeland aan het einde van hun recyclebare leven.

Het plaatmateriaal heeft het FSC keurmerk. 

De vouwtechniek in de lagen materiaal zorgen voor een lichte en zeer sterke constructie. Door toevoeging van producten uit de natuur wordt het materiaal geschikt voor crematie. De bedrukking van de FAIR coffins gebeurt met een ecologische inkt, die vrij is van zware metalen en oplosmiddelen. De inkt wordt energie arm gedroogd middels UV licht. Het tape dat in de Essential serie wordt gebruikt zijn oplosmiddelvrij en op basis van natuurlijke ingrediënten als dennenhars, (aardappel)zetmelen en suikers. 

Voor de bekleding van onze uitvaartkisten kiezen we voor 100% biokatoen. De organische katoensoort  worden geteeld zonder gebruik te maken van giftige meststoffen en pesticiden. De productie gebeurt zo ecologisch mogelijk door bijvoorbeeld de stoffen niet te bleken en te kleuren middels natuurlijke kleurmiddelen. Daarnaast wordt er door onze leverancier persoonlijk toezicht gehouden op een humane manier van werken in het land van oorsprong.