Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een betaalbare doodskist kopen

Omdat FAIR coffins het belangrijk vindt om op een duurzame manier te ondernemen, streeft FAIR coffins naar een  bedrijfsvoering die een bijdrage levert aan het realiseren van weerbare, gelukkige mensen (People), een rijke natuur (Planet), en een gezonde economie (Profit). Dit is de basis van ons bedrijf en hier zullen we nooit concessies aan doen. FAIR coffins heeft oog voor een goede balans tussen mensen, natuur en economie conform ISO 26000.


Mensen (people)

De productie van onze groene uitvaartkist wordt uitgevoerd met behulp van mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Het assembleren van de uitvaartkisten en het naaien van de interieurs, geeft hen een nuttige dagbesteding en werkvoldoening. Bovendien leren zij een vak en hebben de mogelijkheid om werkervaring op te doen. FAIR coffins biedt vast werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ongeacht hun achtergrond. Wij zijn fan van “open hiring”.


Natuur (planet)

FAIR coffins vindt dat bestaande natuur beschermd moet worden en dat we nu zorg moeten hebben voor de wereld waarin toekomstige generaties opgroeien. De uitvaartkisten van FAIRcoffins zijn daarom gemaakt van natuurlijke & gerecyclede materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Lees hier meer over onze zorg voor het milieu.  FAIR coffins werkt CO2 neutraal. We streven er naar zo weinig mogelijk CO2 uit te stoten en de onvermijdelijke rest CO2 compenseren we middels investeringen in nieuw groen door onze partner Trees for all.


Economie (profit)

Geld verdienen in de uitvaartwereld is een gevoelig onderwerp. FAIR coffins vindt het echter belangrijk dat ondernemers een eerlijke marge moeten kunnen verdienen met haar producten. Een solide marge is belangrijk voor de continuïteit van bedrijven in de uitvaartbranche. Dat vinden we belangrijk omdat we zodoende vanuit een gezonde financiele basis samen kunnen werken aan een schonere uitvaartwereld. FAIR coffins streeft ernaar haar bedrijfvoering zo efficient en effectief mogelijk in te richten tegen lage (overhead) kosten. Zodoende kunnen we de uitvaartkisten betaalbaar houden met een gezonde marge voor de verkopers. FAIR coffins heeft zich statutair een gematigd beloningsbeleid opgelegd.