Hoe kan ik mijn uitvaartwensen vastleggen?

Ontzorg uw naasten en leg uw uitvaartwensen vast

Afscheid van het leven moeten nemen kan zeer onverwacht komen. Het is dan ook verstandig om op een rustig moment eens te bedenken wat uw wensen met betrekking tot uw uitvaart zijn en dat vast te leggen.


Zo voorkomt u dat uw nabestaanden onverwacht worden opgezadeld met vragen waarop ze het antwoord niet weten.


U kunt uw uitvaartwensen op verschillende manieren vastleggen. FAIR coffins heeft voor u een gratis wensenboekje wat u kunt downloaden, uitprinten en waarin u al uw wensen kunt vastleggen. Goed geregeld!


Codicil

U kunt uw uitvaartwensen ook kenbaar maken in een codicil. Als u een codicil zelf ondertekent en er een datum op zet, dan heeft een codicil dezelfde rechtsgeldigheid als een testament. Download hier de gratis checklijst waarin u uw uitvaartwensen kunt vastleggen als wilsbeschikking en codicil.


Online uitvaartwensen vastleggen

Tegenwoordig zijn er ook online mogelijkheden om uw uitvaart wensen vast te leggen. Sommige uitvaartondernemers bieden de mogelijkheid om uw uitvaartwensen online vast te leggen. Via Pinterest kunt u uw wensen ten aanzien van uw uitvaart in beelden uitdrukken.


Testament

Uw nalatenschap regelt u in een testament, daarvoor gaat u naar de notaris. Als u een testament opstelt, kunt u ervoor kiezen om hierin tegelijk ook de wensen voor uw uitvaart vast te leggen. In dat geval wordt in het testament niet alleen uw nalatenschap geregeld, maar ook de uitvaart vastgelegd. Uiteindelijk kan de opdrachtgever van de uitvaart altijd anders beslissen.


Levenstestament

Een levenstestament omvat zaken die u wilt vastleggen voor het geval u op een gegeven moment niet meer zelfstandig in staat bent om beslissingen te nemen. Ook in een levenstestament kunt u uw wensen voor de uitvaart vastleggen.


Wilsbeschikking

U kunt thuis op een rustig moment de wensen voor uw uitvaart op papier zetten. Een zgn. ‘wilsbeschikking of persoonlijke wensenformulier’ kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. In een wilsbeschikking staat het verloop van een uitvaart beschreven, met de mogelijkheid om per onderdeel uw eigen wensen in te vullen.


Voorbespreking uitvaart

U kunt er ook voor kiezen om uw uitvaartwensen alvast vast te laten leggen bij een uitvaartondernemer door middel van een zgn. voorbespreking. Maak daarvoor een afspraak met de uitvaartondernemer van uw keuze.


Het kan ook verstandig zijn om bijvoorbeeld de kosten die een uitvaart met zich meebrengt eens te laten berekenen. FAIR coffins werkt samen met diverse uitvaartbedrijven. Zoek hier een uitvaartbedrijf bij u in de buurt.


Reserveren van een uitvaartkist

Veel mensen kiezen bewust om de wereld een stukje schoner en socialer achter te laten voor hun dierbaren. Een overlijden komt echter vaak onverwachts.


Dan is het fijn dat u de keuze voor uw uitvaartkist al heeft geregeld. Door vooraf uw FAIR coffin te reserveren weten uw naasten wat uw keuze is en hebben ze er geen (financieel) omkijken meer naar. Lees hier meer over het reserveren van een

 FAIR coffin.


Meer informatie?

Om een antwoord te krijgen op uw persoonlijke situatie kunt u ons altijd bereiken.

Uitvaartwensen boekje

Ontzorg uw dierbaren door uw uitvaartwensen op papier te zetten. Download hier het gratis uitvaartwensenboekje, print het uit, vul het samen in en leg het bij uw belangrijke papieren.

Reserveer een uitvaartkist

Wist u dat u eenvoudig uw uitvaartkist kunt reserveren? Uw nabestaanden hoeven niet te gissen naar uw  uitvaartwensen, u heeft het al keurig vooraf geregeld.