Persoonlijke uitvaartkisten

Zelf een uitvaartkist ontwerpen

Uniek afscheid

Een uitvaart is een aangrijpende en emotionele aangelegenheid. Een bewuste keuze van een uitvaartkist is voor de rouwverwerking van een dierbare belangrijk. Bij een laatste afscheid kunt u kiezen voor een bijzondere en unieke uitvaartkist, als mooie herinnering aan dit laatste moment.

Uw wensen en volledige vrijheid in keuze staan centraal. Een FAIR coffin moet passen bij het karakter van de overledene. En dit kan een stijlvolle witte kist zijn, een kist met bijvoorbeeld een tijgerprint of juist in een zelfgekozen kleur. Belangrijk is dat een kist bijdraagt aan een uniek afscheid. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Er zijn vele mogelijkheden om de uitvaartkist volledig naar wens te ontwerpen, met foto’s, afbeeldingen of teksten van uw dierbare.

Als particulier kunt u altijd een FAIR coffins bij een uitvaartondernemer bestellen. Ook als onze kisten niet in het assortiment staan van de uitvaartverzorger.

Klik hier om onze webshop te bekijken 

Inspiratie voor een persoonlijke Afscheid

Bij FAIR coffins is bijna het onbeperkte mogelijk. Van een standaard uitvaartkist tot een door een kunstenaar ontworpen kist. Of ga aan de slag met onze customizer en ontwerp zelf een persoonlijk kist voor uw dierbare.

Klik hier voor de mogelijkheden.

 

zelf beschilderen

Een uitvaartkist kunt u heel persoonlijk maken door deze zelf te beschilderen. Zo kun je de uitvaartkist in een identieke stijl versieren en een uniek uiterlijk geven, wat past bij het afscheid van een dierbare.

Beschilder samen met familie of vrienden de kist. Dit kan onderdeel zijn van een afscheidsritueel, waarbij diegene die op rouwbezoek komen, een tekening of persoonlijke boodschap achterlaten op de kist. Dit kan helpen bij een stukje rouwverwerking.

Kinderen worden steeds meer betrokken bij een uitvaart. Op hen maakt afscheid nemen van een dierbare vaak een grote indruk. Door de kist of de deksel door hen te laten beschilderen, kunnen zij uiting geven aan hun verdriet. En nemen zij, door middel van het maken van een tekening, tekst of handafdruk, afscheid van de overledene.

Bij FAIR coffins zijn de Essential wit of de puur kist het beste te beschilderen. Wij adviseren hiervoor olieverf te gebruiken. Bij de bestelde kist kunnen wij een stukje extra FAIRboard meegeven. Op die manier kun je eerst even oefenen met de verf en kwasten voordat je aan de eigenlijke kist/ deksel begint.

FAIR coffins; thema collectie

Bij FAIR coffins hebben we een aantal stijlvolle en eigentijdse themakisten. De afbeeldingen zijn prachtig en zeer divers. Al deze kisten zijn speciaal voor FAIR coffins ontworpen. Zo is een eigen ontwerp of idee niet nodig om toch iets bijzonders te kiezen. Bekijk bijvoorbeeld onze geliefde zonnebloemkist. Een mooie getekende afbeelding waarbij een rouwboeket niet meer nodig is. Ga voor de kleurrijke ‘Flowerbird’ kist; speciaal ontworpen door Roos Art.