Direct hulp 24/7: 024 – 202 24 30

5/5

Opbaarplank ( in 2 maten beschikbaar)

  • Opbaarplank van duurzaam FAIRboard
  • In twee maten leverbaar; standaard en large (extra breed)
  • Inclusief kussentje en bekleding van flanel
  • Prachtig in combinatie met een van onze afscheidswades

Neem gerust contact op

Heeft u interesse en wilt u de prijs en/of mogelijkheden weten. Neem dan gerust contact met ons op.

Beschrijving

Een mooi en ecologisch verantwoorde manier om een dierbare in een afscheidswade te wikkelen en per draagbaar naar de laatste rustplaats te begeleiden.
Onze opbaarplank is gemaakt van FAIRboard, een kartonachtig plaatmateriaal. De basis is houtpulp van gerecycled hout, karton en papier.
De vouwtechniek in de lagen materiaal zorgen voor een lichte en zeer sterke constructie.
De binnenbekleding en het kussentje (niet op de afbeelding) is gemaakt van flanel.
De opbaarplank in combinatie met een afscheidswade van flanel, ongebleekt of gekleurde katoen, maakt een stijlvolle pure aanblik.
Goedgekeurd voor (natuur)begrafenissen en crematies

De afmetingen van de standaard draagbaar zijn 206 x 62 cm (buitenmaten) en 200 x 56 cm (binnenmaten). Het gewicht is 5 kg en het draagvermogen 150 kg.

De afmetingen van de large draagbaar zijn 205 x 75 cm (buitenmaten) en 200 x 69 cm (binnenmaten). Het gewicht is 5 kg en het draagvermogen 150 kg.

Graag bij het opmerkingen veld aangeven welke draagbaar gewenst is.

Keurmerken

De uitvaartkisten van FAIR coffins zijn uitgebreid getest en goedgekeurd voor crematie door zowel Yarden, Dela en de Landelijke Vereniging van Crematoria. Onze kisten staan dan ook op materialenlijst van het LVC. Daarnaast zijn FAIR coffins door de natuurlijke materialen zeer geschikt voor een (natuur)begrafenis. De materialen vergaan in de aarde zonder schadelijke stoffen achter te laten.

Keurmerk Landelijke Vereniging van Crematoria

De uitvaartkisten van FAIR coffins zijn goedgekeurd voor crematie door de Landelijke Vereniging van Crematoria en opgenomen in de materialenlijst. De LVC is een zogenaamde ‘brancheorganisatie’, waarbij alle crematoria in Nederland zijn aangesloten. Tijdens bijeenkomsten van de leden worden onderwerpen aan de orde gesteld die voor de branche als geheel van belang zijn. Er wordt informatie uitgewisseld over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van rouwverwerking, dienstverlening, wetgeving en techniek.

GreenLeave

De FAIR coffins voldoen aan de duurzaamheidscriteria van GreenLeave. GreenLeave zet zich in om duurzaamheid vanzelfsprekend te maken in de uitvaartbranche. Hierbij richt GreenLeave zich onder andere op tien onderdelen van een uitvaart waar nabestaanden keuzes in maken.
Deze onderdelen van de uitvaart zijn geïnventariseerd en in samenwerking met de stichting Natuur & Milieu zorgvuldig onderzocht op duurzaamheid. Alle uitvaartverzorgers die zijn aangesloten bij GreenLeave, hebben producten en diensten in hun portfolio die binnen de GreenLeave criteria vallen.

Green Burial 

Naast ons Nederlandse keurmerk GreenLeave hebben we ook een ‘3 leaf certificering’ van de Amerikaanse Green Burial Council.
Met dit keurmerk worden onze kisten erkend als meest duurzame keuze binnen de uitvaartkisten volgens de strengste Amerikaanse normen.

Green Burial Council erkent en waardeert de inspanningen die zowel Amerikaanse als niet – Amerikaanse bedrijven maken om de uitvaartbranche te verduurzamen. Bedrijven die producten op de markt brengen zonder gebruik te maken van onder andere giftige chemicaliën, metalen en lijmen. Producten die voldoen aan de wereldwijd groeiende behoefte rondom ecologisch en duurzaamheid.

Certificering kan plaatsvinden op 3 niveaus. Aan de hand van een lijst met kwaliteitseisen ontvang je punten. Aan de hand van de totale score ontvang je een 1, 2 of 3 leaf erkenning. Heel trots zijn we dan ook met de hoogst haalbare score.

Met het verwerven van dit keurmerk bevestigt FAIR Coffins de door haar ingezette route om zowel nationaal als internationaal te komen tot 100% ecologisch verantwoorde uitvaartproducten.

FSC & PEFC

FAIR coffins maakt uitsluitend gebruik van materialen die FSC en/of PEFC keur hebben. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Vragen?

Klik hier voor de meest gestelde vragen over onze kisten.

Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag al uw vragen. Hebben we niet meteen een antwoord? Dan gaan we het voor u uitzoeken. U kunt ons bereiken door te bellen of een email te sturen.

Bellen             024 20 224 30

Mailen            info@faircoffins.com

Neem gerust contact op

Heeft u intresse en wilt u de prijs en/of mogelijkheden weten. Neem dan gerust contact met ons op.

Direct prijs opvragen?

De Essential is ons basis model uitvaartkist. Hierbij  kunt u dus de zijkanten en de deksel van de kist geheel naar wens aanpassen. Ook kunt u bij deze kist de handgrepen in een kleur naar wens kiezen. 

De binnenmaten van de kist zijn: breedte 56 cm en de lengte is 195 cm.

De buitenmaten zijn: de breedte is 75 cm en de lengte is 212 cm.

Het gewicht van de kist bedraagt 14 kg en het draagvermogen is 200 kg. 

U kunt het ontwerp van de kist per zijde aanpassen. Klik linksonder op de zijde die u wilt aanpassen. Hierna kunt u de zijde van de kist naar wens personaliseren. Gebruik het menu aan de rechterkant om afbeeldingen, tekst en kleur aan te passen.

Ja, door tijdens het ontwerpen van de kist op het 3D blok linksonder te klikken, opent u een 3D-voorbeeld van de kist met uw ontwerp. Hierin kunt u de kist ronddraaien en bekijken door met de muis te klikken en te slepen. Als u weer verder wilt gaan met ontwerpen, dient u het 3D-voorbeeld te sluiten door op het kruisje rechtsboven te drukken.

U kunt een eigen, persoonlijke foto vanaf uw apparaat uploaden via het menu aan de rechterkant.

  1. Ga naar het uploadmenu (pijltje bovenin het bewerkingsmenu)
  2. Druk op ‘upload uw afbeelding’.
  3. Kies vanaf welke plek u een afbeelding wilt uploaden. U kunt via Facebook, Instagram of vanaf uw eigen apparaat een afbeelding invoeren.
  4. Kies de afbeelding die u wilt gebruiken.
  5. Uw afbeelding is nu geüpload op de kist. Vanaf daar kunt u de grootte, positie en hoek van de afbeelding wijzigen door de afbeelding te verslepen met uw muis, of de opties op de hoeken van de afbeelding te gebruiken.

Klik op de afbeelding die u wilt bewerken. Er verschijnt een bewerkingsmenu aan de rechterkant van het scherm. Hierin kunt u bewerkingen en filters toevoegen. Klik op ‘bewerken en filters’ om de afbeelding aan te passen. Er opent een bewerkingsprogramma, waarin u aan de linkerkant functies kunt gebruiken om de afbeelding te bewerken. Belangrijk: als u de afbeelding naar wens bewerkt heeft, klikt u op ‘OPSLAAN’ rechtsboven in het scherm.

U kunt de achtergrondkleur van een zijde aanpassen door allereerst de goede zijde te selecteren linksonder in het scherm. Daarna klikt u rechts in het bewerkingsmenu op het pipetje: ‘achtergrond bewerken’. In dit menu kunt u de achtergrondkleur aanpassen van de zijde die u geselecteerd heeft. Als u al eerder een achtergrondkleur heeft gekozen, komt deze in het kleurenmenu tevoorschijn onder ‘Last Colors Used’. De kleur die u nu ingesteld heeft als achtergrond, staat bij ‘Colors in use’.

Ja, u kunt uw persoonlijke ontwerp te allen tijde opslaan en later terugkeren om het ontwerp aan te passen. Belangrijk: zorg eerst dat u ingelogd bent bij faircoffins.nl. Als u niet ingelogd bent, kunt u uw ontwerp alleen opslaan in uw huidige browser-venster. Dat betekent dat het ontwerp weg is zodra u uw browser sluit. Als u ingelogd bent, kunt u in het bewerkingsmenu aan de rechterkant uw ontwerp opslaan. Klik op ‘ontwerp opslaan’. Hierna komt er een pop-up tevoorschijn waarin u het ontwerp een naam kunt geven ter herkenning. U kunt eventueel ook tags toevoegen, om uw ontwerp later makkelijk terug te kunnen vinden. Klik vervolgens op ‘opslaan’ of ‘opslaan als nieuwe kopie’ om uw ontwerp op te slaan. Als u later terugkomt, hoeft u alleen in te loggen met uw account bij FAIR coffins. Hierna kunt u uw opgeslagen ontwerpen terugvinden zodra u de customizer opstart. Hierbij dient u wel dezelfde kist met dezelfde handgrepen te selecteren bij het opstarten van de customizer. 

Het 3D-voorbeeld komt soms niet exact overeen met uw gemaakte ontwerp. Dat komt omdat het voorbeeld vanuit verschillende elementen een 3D kist schetst en daarbij worden afbeeldingen soms niet volledig correct geplaatst. U kunt er vanuit gaan dat uw ontwerp in het ontwerpmenu de correcte, realistische versie is van de kist zoals hij er in het echt uit zal zien. Dus de plaatsing van afbeeldingen en tekst zal in het echt exact overgenomen worden vanuit het 2D-ontwerp. Het 3D-voorbeeld is enkel een voorbeeld en mag niet als correct ontwerp gebruikt worden. Zorg er dus voor dat u uw gewenste tekst en afbeeldingen juist positioneert in het 2D-ontwerpmenu, om vergissingen te voorkomen.

U kunt te allen tijde een actie ongedaan maken door in de linkerkant van het scherm op het pijltje ‘Ongedaan maken’ te drukken. U kunt acties die u ongedaan heeft gemaakt, ook weer opnieuw uitvoeren door op het pijltje ‘Opnieuw’ te drukken.

Nee, u kunt na het ontwerpen van uw kist de kleur van de handgrepen niet meer aanpassen. Dit komt omdat u het ontwerp op een specifiek model van de kist maakt.